In het project Zonder titel komen programmadoelstellingen op het gebied van tentoonstellingen en educatie samen. Met steeds wisselende kunstinstallaties en activiteiten, evenals een boekhandel en een initiatief voor collectief leren, zal dit langetermijnproject op onze vanaf nu gratis toegankelijke begane grond voortdurend in beweging zijn. Het project is als een matroesjka-pop, waarbij het ene werk een ander omvat, met daarbinnen weer een ander werk, enzovoort. Om deze veelgelaagde ervaring over te dragen maakt Zonder titel gebruik van verscheidene presentatievormen. De afzonderlijke tentoonstellingen hebben elk een eigen tijdsspanne en nodigen uit tot verschillende vormen van kunstbelevingen. De meubels in Zonder titel zijn ontworpen door Muebles Manuel, een interdisciplinair designbureau opgericht door grafisch vormgever Manuel Raeder (Duitsland). Het meubilair is geplaatst in Open Envelope, de ruimtevullende muurschildering in opdracht gemaakt door Federico Herrero (Costa Rica). Onderdeel van het meubilair zijn twee vitrinekasten, elk bedoeld voor een project dat wisselt per tentoonstellingsseizoen. Deze zomer wordt het spits afgebeten met een presentatie van OHRHUT door Angie Keefer (VS). Zij ontwierp een ondoordringbare telefoonhoes als reactie op de meedogenloze inbreuk op onze privacy die wordt gepleegd door datamining bedrijven. De andere presentatie is Thuis met Jef Geys, de eerste in een reeks archiefpresentaties die voortkomt uit de tentoonstellingsgeschiedenis van Witte de With, en gaat over het werk van de Belgische kunstenaar Jef Geys (1934-2018).

De boekwinkel als onderdeel van Zonder titel groeit elke maand met tien nieuwe titels die thematisch bijeen worden gebracht. Daarnaast omvat het aanbod publicaties uitgegeven door Witte de With en geselecteerd door TENT en CBK Rotterdam. Zonder titel is eveneens de locatie voor een reeks evenementen en publieksprogramma's, die hoofdzakelijk zullen plaatsvinden in het weekend. ie de online agenda voor het volledige programma.

Deze ruimte is zowel tentoonstellingszaal én klaslokaal, boekhandel én café; Zonder titel is ontworpen om meervoudig te zijn en een epicentrum voor collectief leren. Dit laatste programmaspeerpunt gaat van start in het najaar van 2018 en omvat een werk-leertraject voor Rotterdamse jongeren, met cursussen variërend van kunstgeschiedenis tot evenementenorganisatie en bedrijfskunde. Via een wervingsprogramma zal een team worden samengesteld om de activiteiten in het kader van Zonder titel te organiseren, in samenwerking met de staf van Witte de With.

—Ondersteund door

Het Mondriaan Fonds droeg middels het experimenteerregelement bij aan het honorarium van de kunstenaars.
Goethe-Institut

—Downloads