Witte de With Contemporary Art
Over ons
M

Witte de With Center for Contemporary Art is een publieke kunstinstelling opgericht in 1990 in Rotterdam. Het centrum presenteert een wisselend programma van tentoonstellingen en nieuw werk in opdracht, educatieve initiatieven en andere events. Daarnaast is Witte de With actief als uitgever van onder andere boeken en catalogi gerelateerd aan het tentoonstellingsprogramma en online publicaties.

Witte de With is een platform voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars, curatoren, schrijvers en kunstliefhebbers, lokaal en internationaal. De vraag hoe kunstinstituten zich verhouden tot artistieke experimenten en culturele ontwikkelingen wordt keer op keer gesteld. Het programma reflecteert op de posities van hedendaagse kunst vandaag de dag en op de manier waarop deze in het verleden beleefd werd. Maar het blikt ook voortuit hoe verschillende toekomstscenario’s de kunst zullen gaan beïnvloeden, en verbeeldt de mogelijke toekomst die kunst en cultuur samen vormgeven.

Na een recente serie publieke debatten heeft het instituut de geschiedenis van haar naam onderzocht. Voor meer informatie hierover ga naar: Kennisneming: Witte Corneliszoon de With.