Witte de With Contemporary Art
M
nu te zien
Tentoonstelling

“Muziek is niet per se wat je denkt dat het is. Kunnen we ons een ruimte voorstellen voor muziek die buiten enig medium om en voorbij het podium bestaat? Een ruimte voor muziek die niet kan worden opgenomen, die geen afgebakende tijdsduur kent en die zelfs bestaat als er geen publiek bij aanwezig is? Kunnen we ons een ruimte indenken waarin de categorieën van uitvoerende en luisteraar en die van repetitie en opvoering in elkaar lijken op te gaan? Hoe zouden we ons hedendaagse muziek, compositie en muziekuitvoeringen kunnen voorstellen als hedendaagse kunst?” – Uit het manifest van Ari Benjamin Meyers voor zijn Kunsthalle for Music.

nu te zien
Tentoonstelling

De Zuid-Afrikaanse kunstenaar Dineo Seshee Bopape verzorgt de achtste en laatste presentatie in de reeks Para | Fictions. In haar werk verbeeldt zij verhalen waarin het materiële en het ontastbare samenkomen. De tentoongestelde installatie is geïnspireerd door schrijver James Baldwin, die bekendstaat om zijn lyrische proza en werk over de complexe druk die ras, seksualiteit en aanvaarding uitoefenen op sociaal en psychologisch vlak. Bopape overdenkt opstanden in pre-koloniaal Afrika en verzetsdaden als reactie op de Europese invasie. In haar eigen woorden: “Dit werk is een overdenking van tijd, ‘herinnering’, bezieling en ‘nee’”, “een kortstondig monument dat herinnert aan de Afrikaanse verzetsdaden en de mensen hierachter”.

nu te zien
Tentoonstelling

Rotterdam Cultural Histories #13: The Temporary Autonomous Bureau is een ruimte waarin we verschillende interpretaties van autonomie in culturele en sociale projecten in Rotterdam bespreken. Wij zijn bewoners van het Poortgebouw, een leefgemeenschap in een historisch pand aan de Maas en studenten van de Master Experimental Publishing van het Piet Zwart Institute in Rotterdam. In TENT creëren we een tijdelijke werkplek voor ons onderzoek naar de geschiedenis van het Poortgebouw, dat in 2017 al resulteerde in de database 'The Autonomous Archive' en de publicatie 'A Bed, A Chair and A Table'.

Tentoonstellingen
Nu te zien
26 januari – 8 april 2018
Nu te zien
20 oktober 2017 – 8 april 2018
Events
Nu
5 maart – 8 april 2018
Doorlopend
Nu te zien
29 januari 2016 – 8 april 2018
Nu te zien
3 februari 2014 – 22 april 2018