Witte de With Contemporary Art
M
nu te zien
Tentoonstelling

In het project Zonder titel komen programmadoelstellingen op het gebied van tentoonstellingen en educatie samen. Met steeds wisselende kunstinstallaties en activiteiten, evenals een boekhandel en een initiatief voor collectief leren, zal dit langetermijnproject op onze vanaf nu gratis toegankelijke begane grond voortdurend in beweging zijn. Het project is als een matroesjka-pop, waarbij het ene werk een ander omvat, met daarbinnen weer een ander werk, enzovoort.

nu te zien
Tentoonstelling

Deze tentoonstelling, met werken van Pamela Rosenkranz, Susana Mejía en Anicka Yi, nodigt ons uit om nader kennis te maken met een zelden bezocht deel van de wereld: de Amazone. Dit grootste tropische regenwoud van de planeet strekt zich uit over negen Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Brazilië en delen van Venezuela, Colombia en Suriname. Wetenschappers hebben het ecosysteem ook wel vergeleken met de longen van de aarde, een bovenmenselijk orgaan dat zuurstof tot zich neemt, maar ook produceert. Als een vergelijkbaar organisme maken tentoonstellingen wereldbeelden tastbaar en creëren ze een nieuw geheel van betekenis. Van oudsher ontdekken en verbeelden kunstenaars het onbekende. De grenzen en werking van het beeld aftastend, onderzoeken zij waartoe de verbeelding van een plaats, van diens levensloop, zou kunnen aanzetten.

nu te zien
Tentoonstelling

Irene Kopelman, een solotentoonstelling presenteert een selectie kunstwerken uit vier verschillende projecten van de kunstenaar uit de periode 2012 - 2016. Elk project is ontstaan tijdens of na afloop van veldwerk dat Kopelman uitvoerde tijdens haar reizen, met als doel het doorgronden en uiteindelijk weergeven van deze omgevingen. Van de vulkanische eilanden van Hawaï in de Stille Oceaan en het bergachtige binnenland van Borneo in Azië tot het Peruviaanse regenwoud in Zuid-Amerika; al bijna twintig jaar analyseert Kopelman met wetenschappelijke precisie de landschappen en ecosystemen van afgelegen, of op z’n minst moeilijk bereikbare plaatsen. Voor elke locatie ontwikkelt ze een specifieke observatiemethode.

nu te zien
Tentoonstelling

De tentoonstelling Een nieuw werk van Teresa Margolles bij Witte de With bestaat uit een eenvoudige actie: de zes grote ramen van de galerieruimte worden gewassen, of eerder: besmeurd, met de door aarde en zweet doordrenkte shirts van meer dan honderd Venezolaanse mannen die Margolles inhuurde in Cúcuta. Deze performance wordt uitgevoerd gedurende de eerste maand van de tentoonstelling. In deze periode worden de gebruikte shirts stuk voor stuk in cementblokken gegoten. In ieder blok worden vervolgens de initialen gegraveerd van de arbeider die het shirt droeg, om uiteindelijk samen een installatie te vormen van grenzen en doorgangen. Ook getoond wordt een foto-triptiek, dat een van de arbeiders in Cúcuta portretteert.

nu te zien
Tentoonstelling

De veertiende editie van Rotterdam Cultural Histories gaat over hoe de Rotterdamse kranten bericht gaven over internationale en lokale gebeurtenissen die plaatsvonden in mei 1968, een revolutionaire periode die tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als een keerpunt in de geschiedenis. In deze tijd, vlak voordat de televisie tot de standaard inventaris van ieder huishouden ging behoren, fungeerden kranten, evenals de radio, als belangrijkste kanalen voor het verspreiden van informatie.

Tentoonstellingen
Nu te zien
6 mei – 2 september 2018
Nu te zien
6 mei – 26 augustus 2018
Nu te zien
6 mei – 26 augustus 2018
Nu te zien
6 mei – 2 september 2018
Events
Binnenkort
woensdag 25 juli 2018 | 18:00 – 19:00 uur
Binnenkort
vrijdag 27 juli 2018 | 17:30 – 18:30 uur
Binnenkort
vrijdag 3 augustus 2018 | 17:30 – 18:30 uur
Binnenkort
vrijdag 10 augustus 2018 | 17:30 – 18:30 uur
Binnenkort
vrijdag 17 augustus 2018 | 17:30 – 18:30 uur
Binnenkort
vrijdag 24 augustus 2018 | 17:30 – 18:30 uur
Binnenkort
dinsdag 11 september 2018 | 16:00 – 18:00 uur
Doorlopend
Nu te zien
3 februari 2014 – 2 september 2018