Witte de With Contemporary Art
M
nu te zien
Tentoonstelling

De grootste monografische presentatie van het werk van Eric Baudelaire tot nu toe, waarin ook zijn nieuwste speelfilm Also Known As Jihadi te zien is. Uit het oeuvre van Baudelaire spreekt zijn interesse in de wijze waarop kwesties als radicalisering en geweld door of tegen de staat overgebracht worden via film en fotografie. De tentoonstelling omspant meer dan tien jaar aan installaties, prints, fotografie en films, en volgt Baudelaires aanhoudende zoektocht naar een treffende verbeelding van de vaak rampzalige complexiteit van de hedendaagse werkelijkheid.

nu te zien
Tentoonstelling

Mediatechnologie, automatisering, CCTV en uiteenlopende soorten schermen zijn alomtegenwoordig. Het zijn de cultureel en politiek geladen kaders waardoor we de werkelijkheid zien, maar die de realiteit ook steeds meer vertroebelen of zelfs overnemen. Judy Radul transformeert de tentoonstellingsruimte in een dynamische filmset voor live beeldproductie waar de poëtische en sociale impact van deuren, ramen, in- en uitgangen wordt onderzocht met haar multi-camera, live-feed ‘present system’, de ruggengraat van de tentoonstelling.

nu te zien
Tentoonstelling

the wet wet wanderer is onderdeel van Para | Fictions, een serie die ontsproot uit de bijzondere overeenkomsten tussen literatuur en beeldende kunst in de hedendaagse cultuur. De installatie van Laure Prouvost verandert de begane grond van Witte de With in een vreemde, gemuteerde onderwaterbar, overgoten met inktvisinkt en bezaaid met wodkafonteinen. Dankzij de combinatie van sculptuur, video en geluid krijgt deze semi-commerciële ruimte een vervreemdend karakter. Het doordringend aanwezige verhaal geeft literatuur een ruimtelijke metamorfose en film sculpturale proporties. Taal is hier glibberig als een inktvis, functie even bedrieglijk als fictie.

Tentoonstellingen
Nu te zien
27 januari – 2 april 2017
Nu te zien
27 januari – 7 mei 2017
Binnenkort
14 april – 9 juli 2017
Events
Binnenkort
zaterdag 22 april 2017 | 14:00 – 16:00 uur
Binnenkort
zaterdag 22 april 2017 | 16:30 – 18:30 uur
Binnenkort
vrijdag 5 mei 2017 | 18:30 – 19:30 uur
Binnenkort
26 – 28 mei 2017
Doorlopend
Nu te zien
29 januari 2016 – 31 december 2017