Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst? Meld je dan nu aan voor het Werk-Leer Project!

Van september tot en met februari start Witte de With voor de tweede keer met een Werk-Leer Project als onderdeel van het collectief leren initiatief. Een groep van 10 tot 15 jongeren uit Rotterdam komt werken én leren in MELLY, de tentoonstellingsruimte op de begane grond van Witte de With. Tegelijkertijd volgt deze groep een tweetal workshops per maand die ze aanmoedigt om gezamenlijk een visie op cultuur te formuleren en een plan te ontwikkelen om die visie waar te maken in MELLY.

De eerste editie van dit programma richtte zich op identiteit, gastvrijheid en ondernemerschap. Als onderdeel van het programma kregen de deelnemers de opdracht een nieuwe identiteit voor de ruimte te ontwikkelen. Dit resulteerde in de naam MELLY, een meer gastvrije omgeving en een programma dat gestoeld is op gesprek en uitwisseling.

Deelnemers van het Werk-Leer Project 2018–2019 en Programmamaker Collectief Leren Jessy Koeiman tijdens de opening van MELLY. Fotograaf: Aad Hoogendoorn.

Deelnemers van het Werk-Leer Project 2018–2019 en teamleden van Witte de With tijdens de opening van MELLY. Fotograaf: Aad Hoogendoorn.

Deelnemers van het Werk-Leer Project 2018–2019 en Programmamaker Collectief Leren Jessy Koeiman presenteren de nieuwe naam MELLY, tijdens de opening van de ruimte op de begane grond. Fotograaf: Aad Hoogendoorn.

Deelnemers van het Werk-Leer Project 2018–2019 tijdens de opening van MELLY. Fotograaf: Aad Hoogendoorn.

Deelnemers van het Werk-Leer Project 2018–2019 en Programmamaker Collectief Leren Jessy Koeiman tijdens de opening van MELLY. Fotograaf: Aad Hoogendoorn.