Witte de With Contemporary Art
M

Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst en TENT ROTTERDAM openen vanaf 3 juni 2020 opnieuw hun deuren voor bezoekers. Na onze tijdelijke sluiting nodigen wij u van harte uit om onze tentoonstellingen te bezoeken tijdens onze (beperkte) openingstijden op woensdag, donderdag en vrijdag 13.30 - 18.00 uur.

Long-Term

Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst is sinds 14 maart 2020 gesloten voor het publiek met het oog op het afvlakken van de curve van de coronapandemie. Onze activiteiten zijn tijdelijk stopgezet of uitgesteld, en een klein aantal wordt nu op afstand georganiseerd.

nu te zien
Tentoonstelling

Deze groepstentoonstelling onderzoekt de immigratie van een vorm en veranderende waardesystemen die nationale idealen en culturele identiteiten visualiseren. Het richt zich op blauw en wit keramiek om te onderzoeken hoe "kosmopolitische" objecten zijn geworteld in een nationaal project. Dit soort keramiek wordt in Nederland Delfts Blauw genoemd. In andere landen verwijst dit soort keramiek over het algemeen ook naar hun oorspronkelijke herkomst of politieke geografie, zoals Talavera of Iznik. De tentoonstelling wordt georganiseerd door gastcurator Bernardo José de Souza en Witte de With directeur Sofía Hernández Chong Cuy.

nu te zien
Tentoonstelling

Farid's tentoonstelling in Witte de With presenteert een nieuwe filminstallatie in opdracht, samen met haar film At the Time of the Ebb, 2019. Haar nieuwe werk is opgenomen in Haïti en concentreert zich op de nawerkingen van de historische revolutie van het land.

nu te zien
Tentoonstelling

Met een intuïtieve benadering van materialen, waarbij industriële en door mensen achtergelaten persoonlijke bezittingen worden gecombineerd, creëert Amaral site specific installaties die de tentoonstellingsruimte veranderen in een zintuiglijk ervaarbare ruimte. In zijn reactie op bestaande architecturale ruimten ondermijnt en transformeert Amaral deze.

archief
Long-Term

Sinds vorig jaar wordt deze zaal door Witte de With gebruikt voor presentaties en evenementen. Het is tevens een boekenwinkel en klaslokaal. Parallel hieraan biedt de zaal ook ruimte aan een initiatief voor collectief leren dat onder andere bestaat uit een leer/werk programma voor Rotterdamse jeugd.

nu te zien
Tentoonstelling

Op 7 april 2019 opent op de begane grond van Witte de With Een tentoonstelling met posters van Maja Bekan, Kévin Bray, Chloë Delanghe, Baldwin Einarsson, Priscila Fernandes, Vera Gulikers, An Onghena, Kevin Osepa, Josie Perry, Rory Pilgrim, Tramaine de Senna en Edward Clydesdale Thomson.

Tentoonstellingen
Nu te zien
19 januari – 23 augustus 2020
Nu te zien
19 januari – 23 augustus 2020
Nu te zien
19 januari – 23 augustus 2020
Nu te zien
7 april 2019 – 23 augustus 2020
Doorlopend
in ontwikkeling
7 april 2019 – 26 april 2020
Nu te zien
3 februari 2014 – 19 juli 2020