Bezit je een grote nieuwsgierigheid voor hedendaagse kunst, samen met een interesse in andere maatschappelijke en geopolitieke zaken? Deel je je persoonlijke interesses en studie-ervaringen graag met andere studenten, en vice versa? En ben je momenteel ingeschreven als student hoger onderwijs? Meld je dan aan voor Studium Witte de With’s Parallel Curriculum.

Vanaf januari 2019 zal een kleine, selecte groep studenten bijeenkomen om het Studium Witte de With Parallel Curriculum vorm te geven – en een eigen programma vóór en dóór studenten realiseren waarin mogelijkheden van uitwisseling en samenwerking binnen hoger onderwijs en de kunstpraktijk worden onderzocht. Jij en een groep mededeelnemers zal samenwerken aan meerdere publieksprogramma’s, waarin je de mogelijkheid krijgt om het onderzoek en interessegebieden uit je persoonlijke onderwijstraject uit te diepen en door te ontwikkelen.

Kandidaten worden gevraagd om een motivatie in te sturen voor deelname aan Parallel Curriculum, inclusief een conceptvoorstel voor de verkenning en uitwerking van een thema, vraagstuk of onderwerp in een publiek event, georganiseerd in samenwerking met de mededeelnemers. Geef aan wat de relevantie is voor je huidige of aankomende artistieke of academische interesses; de publieke relevantie ervan; en je gedachten om het realistisch te ontwikkelen tot een publiek event (van gastlezingen of interactieve workshops tot andere formats van publieke programma’s bedoeld om kennis te genereren, te contextualiseren en te delen).

Deelnamevereisten:

  • Beschikbaar om deel te nemen van januari tot mei 2019 (introductiedag op zaterdag 12 januari, vaste bijeenkomsten vanaf dan tot mei op dinsdagmiddagen, beginnend op dinsdag 22 januari – onder voorbehoud)
  • Toegewijd om samen te komen op vaste basis, tweewekelijks tot wekelijks, waarvoor regelmatig eigen en gezamenlijke voorbereiding zal worden gevraagd
  • Toegewijd om gezamenlijk meerdere educatieve uitingen of programmaonderdelen te ontwikkelen en organiseren, geleid door het Witte de With team, en om eigen verantwoordelijkheid te nemen voor een van de events geleid en ontwikkeld door jou
  • Je bent momenteel ingeschreven als student in het hoger onderwijs, i.e. HBO of Universiteit
  • Je bent geïnteresseerd in hedendaagse kunst, cultuur en maatschappij (we stimuleren ook studenten met achtergrond buiten de beeldende kunst om zich aan te melden)
  • Je bent een team player
  • Je bent initiatiefrijk
  • Je hebt een flexibele mindset en tijdsindeling
  • Je schrijft en spreekt uitstekend Engels
  • Je motivatiebrief en projectvoorstel zijn allebei niet langer dan 500 woorden.

Studium Witte de With is een samenwerkingsplatform voor kunst en theorie dat bedoeld is als katalysator om verschillende kennisvelden binnen hoger onderwijs te overbruggen. Bij Witte de With denken we dat educatieve programma’s samenwerkend en participatief zijn van nature. Daarom streeft Studium Witte de With naar samenwerking met studenten in het opzetten van het Studium programma. Parallel Curriculum deelnemers krijgen de kans om waardevolle inzichten op te doen terwijl ze deel uitmaken van een internationaal team van kunstprofessionals en kunstenaars.

Studium Witte de With Parallel Curriculum is een educatief programma. Houd er daarom rekening mee dat deelnemers geen financiële compensatie ontvangen. Studenten ingeschreven bij Studium Partners en andere hoger onderwijs programma’s komen mogelijk in aanmerking voor studiepunten, afhankelijk van de regelgeving van de academische instelling.

Aanmelden is mogelijk tot 10 December 2018. Stuur je CV en motivatiebrief (inclusief een volledig projectplan) naar [email protected] met als onderwerp “Application Studium Witte de With Parallel Curriculum”. Interviews met een geselecteerd aantal potentiële kandidaten zullen plaatsvinden op dinsdag 18 december 2018.

Voor meer informatie, neem contact op met de Educatie afdeling van Witte de With via:

Docus van der Made
[email protected]