Wij als mensen zijn erg goed in ons zelf aanpassen aan wat van ons verwacht wordt door opgelegde sociale systemen en gedachtegangen. We reconstrueren onze persoonlijke verhalen op een manier, zodat ze worden geaccepteerd. Maar wanneer kunnen we echt ons zelf zijn? In hoeverre mogen wij ons vrij uiten en wat voor een effect heeft dit op onze relatie tot anderen?

Iedereen die onderdeel wil zijn van een nieuw geschreven geschiedenis, is welkom tijdens deze workshop. In het kader van de hedendaagse vraagstukken over inclusiviteit en het vertellen van ‘andere’ verhalen binnen kunstinstellingen, wordt tijdens de workshop “What new story can we weave together” o.l.v. kunsteducator Darly Benneker samen gezocht naar een nieuwe manier om verhalen te vertellen en verbindingen aan te gaan.

Daarnaast zoeken we de grenzen op van vrije meningsuiting aan de hand van persoonlijke levensverhalen binnen het idee van de ‘social fabric’. Door middel van textiel krijgen deze verhalen een stem in de nieuw geschreven geschiedenis.