UITGESTELD tot de zomer, een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Wees welkom tijdens de KEYNOTE van kunstenaar, onderzoeker en MacArthur Genius Grant begunstigde Trevor Paglen, gevolgd door een Q&A gemodereerd door Witte de With directeur Sofía Hernández Chong Cuy.

Machine Visions
Kunstmatige intelligentie, technologie en kracht.

Trevor Paglen is een kunstenaar, onderzoeker en schrijver die door Guardian-journalist Sean O'Hagan wordt geroemd als ‘een van de meest conceptueel avontuurlijke politieke kunstenaars die vandaag de dag werkt’. Zijn werk omvat onderwerpen als staatstoezicht, datapolitiek, experimentele geografie, onderzoeksjournalistiek, beeldvorming, beeldhouwkunst, schrijven en engineering. Een van zijn grootste zorgen is het leren kijken naarhet historische moment waarin we leven en het ontwikkelen van de middelen om alternatieve toekomsten te bedenken. In 2019 resulteerde Paglen's project 'ImageNet Roulette', ontwikkeld met onderzoeker Kate Crawford, in meer dan 400 categorieën en 600.000 afbeeldingen die uit de ImageNet-database werden verwijderd nadat hun machinaal getrainde tags problematisch en in veel gevallen bizar bleken te zijn. In navolging van de virale impact van dit project, bespreekt Paglen's KEYNOTE-lezing Machine Visions de toenemende betekenis van kunstmatige intelligentie en 'machine vision', evenals de relaties tussen technologie en kracht.

In jnauari 2020 lanceerde Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst haar KEYNOTE-serie, een nieuw maandelijks platform in Rotterdam om samen te komen door middel van gesprek. Elke KEYNOTE vindt plaats op vrijdagavond in MELLY, gericht op de ideeeën van kunstenaars en ruimte voor vernieuwen en leren binnen onderwerpen als kunst en maatschappij.

—Ondersteund door

De activiteiten in MELLY worden ondersteund door Stichting Droom en Daad.