Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst is op zoek naar iemand met energie, wilskracht en vaardigheden om nauw samen te werken met onze directeur en het team van curatoren bij het vormgeven van onze toekomst.

We zijn geïnteresseerd in het toevoegen van iemand aan ons team die een sterke betrokkenheid heeft bij het creëren, presenteren en ervaren van hedendaagse kunst. Iemand die erkent dat kunst zich kan manifesteren als een vorm van kennis of een speciale gelegenheid, waar, door het te ervaren, een publiek van kan leren door middel van de articulatie van emotie, analyse en debat. We zijn geïnteresseerd in het toevoegen van iemand aan ons team die nieuwsgierig en betrouwbaar is, die een bekwame organisator is en volhardend is in het opbouwen van partnerschappen.

We willen graag iemand aantrekken die met ons team kan samenwerken om onze programma's holistisch te coördineren, van hun onderzoeksfase tot hun materialisatie en hun publieke uitkomst; iemand die op een creatieve manier kan bijdragen in alle stadia van dit proces, met als doel om ons programma meer cultureel relevant en publiek toegankelijk te maken. We willen graag iemand aantrekken die op de hoogte is van theoretische en / of beleidsontwikkelingen in de cultuursector; iemand die geïnteresseerd is in verbinding met educatieve en culturele instellingen; iemand die productietermijnen of vergelijkbare organisatietools onder de knie heeft.

We zijn op zoek naar iemand die graag met mensen werkt, die hiermee en met projectmanagement bewezen ervaring heeft. Iemand die tegelijkertijd het belang van samenwerking erkent, maar ook de betekenis van autonomie en afzondering respecteert. Iemand die verwachtingen heeft voor groei en die verwachtingen van anderen kan aanmoedigen en managen. Iemand die processen in gang zet die even effectief kunnen zijn als ethisch. Iemand die veeleisend maar ook genereus is, die net zo veel plezier beleeft aan werk als in niksen.

Om voor deze functie in aanmerking te komen, stuur een C.V. samen met een sollicitatiebrief van één pagina in het Engels, waarbij u beschrijft waarom u geïnteresseerd zou zijn in het werken met ons team en wat uw bijdrage zou kunnen zijn aan ons instituut. Stuur deze documenten als PDF uiterlijk voor 1 juli 2019 gericht aan Sofía Hernández Chong Cuy, directeur van Witte de With naar [email protected]. Geselecteerde kandidaten zullen deze zomer geïnterviewd worden; de gewenste startdatum is het begin van de herfst.

Praktische overwegingen:

  • Deze functie is een fulltime positie. Salaris afhankelijk van ervaring.
  • De Onderzoek en Programma Manager rapporteert aan de directeur en werkt samen met de curatoren van tentoonstellingen, academische programma's en collectieve leerinitiatieven bij Witte de With. Het team presenteert ongeveer 10 tentoonstellingen en meer dan 100 evenementen per jaar. Het instituut heeft in totaal 15 teamleden, en daarnaast een team van art mediators, gallery attendants en art handlers.
  • Witte de With werkt dagelijks met nationale en internationale participanten en partners, waarbij Nederlands en Engels de belangrijkste talen van de werkplek zijn; kandidaten moeten op zijn minst een sterke beheersing van het Engels in woord en geschrift hebben.
  • Wonen in Rotterdam of de omgeving draagt bij aan meer betrokkenheid bij het team en de institutionele ontwikkelingen. Onze teamleden wonen voornamelijk in de stad, hoewel ook sommigen in Breda, Den Haag, Schiedam en andere dichtbij gelegen locaties wonen.
  • Witte de With onderschrijft de Code Culturele Diversiteit.

Suggestie

Als u als kandidaat voor deze functie wilt worden beschouwd, breng dan voordat u solliciteert een bezoek aan Witte de With, bekijk onze website voor informatie over huidige en eerdere programma's en lees dit materiaal: