Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst is op zoek naar iemand die de dagelijkse leiding heeft over MELLY, specifiek met betrekking tot het verlenen van service aan bezoekers, zoals onder meer het runnen van een café en boekwinkel, alsmede het gastvrij benaderen van mensen die onze tentoonstellingen en publieke programma’s bijwonen.

Sinds april 2019 is MELLY de nieuwe naam van de tentoonstellingsruimte op de begane grond van Witte de With. Naast het presenteren van wisselende tentoonstellingen in vitrines, functioneert MELLY ook als een multifunctionele evenementenruimte. Verschillende evenementen vinden er wekelijks plaats, vooral in het weekend. Deze worden voornamelijk georganiseerd door onze curatoren van publieke programma's en collectief leren. MELLY heeft iemand nodig die hands-on, georganiseerd en vriendelijk is en die kan bijdragen aan het verbeteren van de bezoekerservaring.

We zijn op zoek naar iemand die, naast het ontvangen van bezoekers, ook kan samenwerken met het programmeerteam om evenementen bij MELLY te organiseren in de best mogelijke omstandigheden. We zijn op zoek naar iemand die houdt van constante interactie met mensen, en die het vermogen heeft om effectief te communiceren; iemand die op verantwoorde wijze financiële transacties kan afhandelen; iemand die zich houdt aan veiligheidsnormen, beleefdheid, netheid en efficiëntie; iemand die kan toezien op de juiste inroostering van gallery attendants en supervisie houdt over hun vaardigheden.

Idealiter is de MELLY Manager gecertificeerd in BHV en SVH, of in de gelegenheid om binnen zes maanden gecertificeerd te zijn. Dit is ook iemand die idealiter ervaring heeft met HORECA of die op het gebied van cultuur werkt en die graag van deze gelegenheid gebruik wil maken om serieus HORECA-ervaring op te doen of misschien managementvaardigheden te verwerven in een hedendaagse kunstinstelling.

Om voor deze functie in aanmerking te komen, stuur een C.V. samen met een sollicitatiebrief van één pagina in het Engels, waarbij u beschrijft waarom u geïnteresseerd zou zijn in het managen van MELLY en wat u zou kunnen meenemen om deze ruimte in goede banen te leiden. Stuur deze documenten als PDF uiterlijk voor 1 juli 2019 gericht aan Sofía Hernández Chong Cuy, directeur van Witte de With naar [email protected]. Geselecteerde kandidaten zullen deze zomer geïnterviewd worden; de gewenste startdatum is zo snel mogelijk.

Praktische overwegingen:

  • Deze functie is een fulltime positie. Salaris afhankelijk van ervaring.
  • De MELLY Manager rapporteert aan de adjunct-directeur en werkt samen met de curatoren op het gebied van publieksprogramma's en collectieve leerinitiatieven bij Witte de With.
  • Witte de With werkt dagelijks met nationale en internationale participanten en partners, waarbij Nederlands en Engels de belangrijkste talen van de werkplek zijn; kandidaten moeten op zijn minst een sterke beheersing van het Engels in woord en geschrift hebben.
  • Wonen in Rotterdam of de omgeving draagt bij aan meer betrokkenheid bij het team en de institutionele ontwikkelingen. Onze teamleden wonen voornamelijk in de stad, hoewel ook sommigen in Breda, Den Haag, Schiedam en andere dichtbij gelegen locaties wonen.
  • Witte de With onderschrijft de Code Culturele Diversiteit.

Suggestie:

Als u als kandidaat voor deze functie wilt worden beschouwd, breng dan voordat u solliciteert een bezoek aan Witte de With, bekijk onze website voor informatie over huidige en eerdere programma's en lees dit materiaal: