Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst in Rotterdam, toont ontwikkelingen in de internationale beeldende kunst met tentoonstellingen, publicaties, symposia, lezingen en filmvertoningen. Educatie neemt binnen deze activiteiten een bijzondere plek in. Educatie bij Witte de With staat voor een diversiteit aan educatieve programma’s en projecten voor verschillende publieksgroepen: verscheidenheid in kennisniveau, culturele achtergrond en leeftijd, voor onderwijs en als vrijetijdsbesteding, gericht op beleving en participatie, in samenwerking met scholen, collega-instellingen en publiek. Ga voor meer informatie naar Educatie.

Als stagiair(e) educatie werk je mee aan alle activiteiten van de afdeling educatie en maak je onder begeleiding van een professioneel team kennis met de wereld van internationale hedendaagse beeldende kunst.

Wat ga je (onder andere) doen?

  • Het mee ontwikkelen van educatief aanbod voor voortgezet onderwijs, inclusief onderzoek naar het onderwerp en onderzoekt mogelijke doelgroepen.
  • Uitvoeren van workshops en rondleidingen.
  • Ontwikkelen van project voor jongeren van 16-24 jaar.
  • Ondersteunen bij het schrijven van een educatie PR plan en werken aan de database.
  • Algemene werkzaamheden voor de educatie-afdeling, zoals het uitvoeren van mailingen en schrijven voor de website.

Witte de With vraagt

Je hebt een HBO/universitair denkniveau, kennis over en grote belangstelling voor hedendaagse kunst met een hart voor educatie, grote affiniteit (en liefst ervaring) met jongeren, goede sociale vaardigheden, zelfstandigheid, goede taalbeheersing en natuurlijk een flinke dosis enthousiasme en creativiteit. Vanwege het internationale karakter van het Witte de With team is een goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en schrift een must.

Witte de With biedt

Witte de With biedt een inspirerende omgeving waar je wordt gewaardeerd en gestimuleerd, zelfstandig werkt, goed wordt gecoacht en werkervaring opdoet. Je werkt nauw samen met iedereen in het team, onder leiding van de afdeling educatie.

Periode

  • Aanvang: maart/april
  • 24-32 uur per week (in overleg)
  • Voor een periode van 3-4 maanden

Reageren

Stuur een brief en cv uiterlijk maandag 18 maart naar:
Yoeri Meessen via [email protected]
Voor meer informatie bel je +31 (0)10 4110144.