Witte de With Center for Contemporary Art nodigt studenten uit om zich aan te melden voor het Studium Witte de With Class of ’18 programmateam. Ben je benieuwd om een hedendaagse kunstinstelling als Witte de With achter de schermen te ervaren? Bezit je een grote nieuwsgierigheid voor hedendaagse kunst, samen met een interesse in andere maatschappelijke en geopolitieke zaken? Deel je je persoonlijke interesses en studie-ervaringen graag met andere studenten, en vice versa? En ben je momenteel ingeschreven als student hoger onderwijs? Meld je dan aan voor Studium Witte de With’s Class of ’18.

Studium Witte de With is een samenwerkingsplatform voor kunst en theorie dat bedoeld is als katalysator om verschillende kennisvelden binnen hoger onderwijs te overbruggen. Bij Witte de With denken we dat educatieve programma’s samenwerkend en deelnemend zijn van nature. Daarom streeft Studium Witte de With naar samenwerking met studenten in het opzetten van het Studium programma. Class of ’18 deelnemers krijgen de kans om waardevolle inzichten op te doen terwijl ze deel uitmaken van een internationaal team van kunstprofessionals en kunstenaars en komen mogelijk in aanmerking voor studiepunten van hun respectievelijke onderwijsinstelling.

Een kleine, selecte groep studenten zal vanaf december 2017 de Class of ’18 gaan vormen, en een half jaar lang samenwerken om een eigen programma vóór en dóór studenten te leren realiseren waarin mogelijkheden van uitwisseling en samenwerking binnen hoger onderwijs en de kunstpraktijk worden onderzocht. Tijdens dit traject zal Witte de With je begeleiden in de ontwikkeling en realisatie van educatieve programma’s, waarbij het samenbrengen van studenten van verschillende achtergronden en studierichtingen bijdraagt aan het versterken van connecties binnen en doorheen de curricula van Kunstacademies, Hogescholen en Universiteiten.

Deelnamevereisten:

  • Beschikbaar om deel te nemen van half december 2017 tot begin juni 2018 (introductiedag op 16 december, vanaf januari op dinsdagmiddagen, onder voorbehoud)
  • Toegewijd om samen te komen op vaste basis, tweewekelijks tot wekelijks, waarvoor regelmatig eigen en gezamenlijke voorbereiding zal worden gevraagd
  • Toegewijd om meerdere educatieve uitingen of programmaonderdelen te ontwikkelen en organiseren, geleid door het Witte de With team
  • Je bent momenteel ingeschreven als student in het hoger onderwijs, i.e. HBO of Universiteit
  • Je bent geïnteresseerd in hedendaagse kunst, cultuur en maatschappij (we stimuleren ook studenten met achtergrond buiten de beeldende kunst om zich aan te melden)
  • Je bent een team player
  • Je bent initiatiefrijk
  • Je hebt een flexibele mindset en tijdsindeling
  • Je schrijft en spreekt uitstekend Engels; kennis van de Nederlandse taal is een pré

Studium Witte de With Class of ’18 is een educatief programma. Houd er daarom rekening mee dat deelnemers geen financiële compensatie ontvangen. Studenten ingeschreven bij Studium Partners en andere hogeschool programma’s komen mogelijk in aanmerking voor studiepunten, afhankelijk van de regelgeving van de academische instelling.

Deze oproep blijft open tot 10 oktober 2018. Stuur je CV en motivatiebrief naar [email protected]l met als onderwerp “Application Studium Witte de With Class of ‘18”.

Voor meer informatie, neem contact op met de Educatie afdeling van Witte de With via:

Docus van der Made
[email protected]