Witte de With nodigt je uit voor de opening van Kunsthalle for Music. Wees welkom op donderdag 25 januari tussen 17:00 en 21:00 uur.

Programma

Een gedetailleerd programma van de avond is binnenkort beschikbaar.

Kunsthalle for Music

Vanaf 25 januari 2018 tot en met 3 maart 2018 verandert Witte de With Center for Contemporary Art in de Kunsthalle for Music, een eigentijdse ruimte voor de live-uitvoering van muziekstukken.

“Muziek is niet per se wat je denkt dat het is. Kunnen we ons een ruimte voorstellen voor muziek die buiten enig medium om en voorbij het podium bestaat? Een ruimte voor muziek die niet kan worden opgenomen, die geen afgebakende tijdsduur kent en die zelfs bestaat als er geen publiek bij aanwezig is? Kunnen we ons een ruimte indenken waarin de categorieën van uitvoerende en luisteraar en die van repetitie en opvoering in elkaar lijken op te gaan? Hoe zouden we ons hedendaagse muziek, compositie en muziekuitvoeringen kunnen voorstellen als hedendaagse kunst?” – Uit het manifest van Ari Benjamin Meyers voor zijn Kunsthalle for Music.

Kunsthalle for Music is het project waarin kunstenaar en componist Ari Benjamin Meyers op uitnodiging van Defne Ayas, Witte de Withs directeur van 2012 tot en met 2017, onderzoekt en bestudeert wat het inhoudt om vandaag de dag een nieuwe muziekinstelling op te richten in een (beeldende) kunstcontext. Met historische voorbeelden op het snijvlak van muziek en beeldende kunst als uitgangspunt, verwezenlijkt Kunsthalle for Music – voor het eerst – een “muzikale situatie”, waarin een ensemble en de manier waarop dit een repertoire op basis van muziek ten uitvoering brengt, samen de hele tentoonstelling vormen. Het ensemble en datgene wat zij ten uitvoer brengen vormen het materiaal waarmee vijf door Ari Benjamin Meyers uitgenodigde kunstenaars gevraagd wordt te werken, tegen het decor van de kaal gestripte tentoonstellingsruimtes.

Meer informatie

Onze opening valt samen met de openingen bij TENT Rotterdam (gevestigd in het hetzelfde gebouw op Witte de Withstraat 50).