Profiel

Je bent thuis in Rotterdam en omgeving en wilt werkzaam zijn in de culturele sector. Je wilt graag werken bij een organisatie die internationale hedendaagse beeldende kunst presenteert en waar gesprekken worden aangegaan over de cultuur en maatschappij van vandaag. Je hebt ervaring met, of bent geïnteresseerd in projecten die gericht zijn op sociale integratie. Je hebt ervaring met het produceren en programmeren van culturele initiatieven, in het organiseren van gemeenschappen en/of het uitvoeren van inhoudelijk onderzoek. Je bent een natuurlijke netwerker en communiceert makkelijk en duidelijk. Je beheerst Engels en Nederlands zowel mondeling als schriftelijk. Je bent flexibel inzetbaar en je kunt je tijd efficiënt beheren. Je beschouwt jezelf als een doelgericht persoon, neemt graag het initiatief, je werkt graag samen en je kan goed omgaan met verantwoordelijkheid. Je bent nieuwsgierig, creatief en open-minded. Je hebt de wil en de vaardigheid om projecten tot een goed einde te brengen. De resultaten hiervan deel je graag met publiek en partners. Je gelooft dat kunst op een positieve manier kan bijdragen aan onze samenleving.

Rol

Als Programmamaker Collectief Leren speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van en het toezicht houden op een nieuw artistiek en educatief programma bij Witte de With, waarbij het opzoeken van maatschappelijke dwarsverbanden van groot belang is. Je zal host zijn van een nieuwe ruimte binnen het Centrum en je zult regelmatig in de stad te vinden zijn. In deze functie werk je nauw samen met de Directeur en het educatie- en curatoren team van Witte de With en met de overige stafleden van het instituut. Tot je verantwoordelijkheden behoort het ontwikkelen en organiseren van evenementen, wat onder meer inhoudt dat je de bijbehorende evenementenkalender opstelt en beheert. Daarnaast draag je bij aan interne en externe communicatie. Je werkt samen met kunstenaars, curatoren, docenten en publiek en draagt bij aan het opzetten van nieuwe netwerken in de stad.

Interesse?

De vacature van Programmamaker Collectief Leren betreft een nieuwe fulltime functie bij Witte de With. De ideale startdatum is 23 april 2018. Om te solliciteren naar deze functie, stuur je een CV samen met een motivatiebrief waarin je uitlegt wat je interesse is in hedendaagse kunst en cultuur en waarom je bij Witte de With wil werken (maximaal 600 woorden). Je sollicitatie stuur je uiterlijk op 26 maart per e-mail aan [email protected] met als onderwerp "Vacature - Programmamaker Collectief Leren".

Over Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst

Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst is een publieke kunstinstelling opgericht in 1990 in Rotterdam. Het centrum presenteert een wisselend programma van tentoonstellingen en nieuw werk in opdracht, educatieve initiatieven en publicaties. Witte de With is een platform voor zowel opkomende als gevestigde kunstenaars, curatoren, schrijvers en kunstliefhebbers, lokaal en internationaal. Het programma reflecteert op de posities van hedendaagse kunst vandaag de dag en op de manier waarop deze in het verleden beleefd werden. Maar het blikt ook vooruit op hoe verschillende toekomstscenario's de kunst zullen beïnvloeden, en verbeeldt de mogelijke toekomst die kunst en cultuur samen vormgeven.

Witte de With Centrum voor Hedendaagse Kunst onderschrijft de Code Culturele Diversiteit.