Kunstenaar Gabriel Lester is per september 2016 toegetreden tot de raad van toezicht van Witte de With, waar hij voor een periode van 6 jaar blijft aangesteld. Sinds de oprichting van Witte de With in 1990 nemen kunstenaars, naast andere culturele professionals, een belangrijke plaats in binnen de raad van toezicht. Onder hen zijn Wim Gijzen, Willem Oorebeek, Liesbeth Bik, Willem de Rooij, Nicoline van Harskamp, Ellen Gallagher en Katarina Zdjelar.

Defne Ayas, directeur van Witte de With, maakte de aanstelling van Lester bekend: “Met vorig jaar de toetreding van de in Rotterdam gevestigde kunstenaar Katarina Zdjelar, en nu die van Gabriel Lester, zijn we verzekerd van een kritische kunstenaarsblik binnen onze raad van toezicht. Het geeft ons bovendien vertrouwen in onze hedendaagse en toekomstige praktijk.”

Gabriel Lester (1972, Amsterdam) is uitvinder en kunstenaar, gevestigd in Amsterdam. Zijn vroege werk bestaat hoofdzakelijk uit proza en elektronische muziek. Sinds zijn studie in film past Lester cinematografische elementen toe in zijn werk, waarbij hij gebruikmaakt van alle denkbare media in zowel tijd als ruimte. Zijn werk omvat een spanningsboog en is impliciet verhalend, overduidelijk visueel, of allebei tegelijk. In de periode 2011-2013 verbleef Lester deels in Shanghai, waar zijn werk deel uitmaakte van meerdere groeps- en solotentoonstellingen.