De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 16 december 2016 in het M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen. De uitreiking gaat om 16:30 uur van start. Reserveren is verplicht. Stuur een e-mail met uw volledige naam, e-mailadres en telefoonnummer naar [email protected] onder vermelding van ‘Uitreiking Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 16 december 2016 @M HKA’.

De prijs is een initiatief van de Appel arts centre Amsterdam, Witte de With Center for Contemporary Art Rotterdam en het Mondriaan Fonds, in samenwerking met Stedelijk Museum Amsterdam, STUK - Huis voor Dans, Beeld en Geluid Leuven, M HKA - Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen en Van Abbemuseum Eindhoven.

De jury van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek 2016 staat voor deze vijfde editie opnieuw onder voorzitterschap van Sandra Smallenburg (kunstredacteur bij NRC Handelsblad) en bestaat verder uit Jan Postma (kunstcriticus en -redacteur bij De Groene Amsterdammer, voormalig hoofdredacteur van Hard//Hoofd), Wouter Hillaert (freelance criticus en podiumredacteur bij Rekto:Verso), Max Bruinsma (onafhankelijk design- en kunstcriticus), Anne Ruygt (freelance kunsthistoricus en curator) en Dave Mestdach (filmcriticus Knack Focus).

Meer informatie http://jongekunstkritiek.net